Ads 468x60px

Pages

Mézes dobos

1695.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
10 dkg margarin,
3 evőkanál olvasztott méz,
4 evőkanál tej,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
1 tojás.
a fehér krémhez:
1 l tej,
8 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor.
a barna krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
9 dkg kakaó,
4,5 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit és süssünk belőle 4 lapot. A fehér krém elkészítéséhez főzzük péppé a tejet a liszttel. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra. A kihűlt péppel dolgozzuk össze és kenjük a lapok közé. Barna krémmel is tölthetjük, ebben az esetben a hozzávalókat keverjük össze, de ne főzzük. A kész süteményt másnap szeletelhető, egy forró vizes késsel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése