1694.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
20 dkg porcukor,
kevés rum,
10 dkg margarin,
14 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg darált dió,
1 citrom,
2 dl tej,
2 tojásfehérje,
a tetejére:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál tej,
5 dkg vaj,
3 dkg kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a cukorral, a sütőporral, a tojások sárgájával és a tejföllel. Nyújtsunk ki belőle két lapot. Egyiket tegyük a tepsibe, kenjük meg lekvárral, és töltsük meg a következő töltelékkel. Keverjük ki a porcukrot egy kis rummal és a margarinnal. Adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport, a darált diót, citrom lereszelt héját és levét, a tejet, és keverjük össze alaposan. A 2 tojás felvert habját is keverjük hozzá, majd simítsuk a lekvározott tésztára. Tegyük rá a másik lapot is, egy villával szurkáljuk meg, és süssük meg. Főzzük össze a porcukrot, a tejet, a vajat és a kakaót összefőzünk, majd simítsuk a tésztára.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése