1701.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg keserű csokoládé,
30 dkg gesztenyepüré,
15 cl tejszín,
3 evőkanál tejszínhab,
porcukor,
a szószhoz:
10 cl tej,
20 dkg nugát,
1 evőkanál mogyorólikőr,
6 evőkanál tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Kis lángon olvasszuk fel a csokoládét. Öntsük alufóliára úgy, hogy 2-3 mm vastag legyen. Tegyük hűtőszekrénybe, dermedés után vágjuk 4 x 6 cm-es háromszögekre. A gesztenyemasszát dolgozzuk össze a tejszínnel, egy kis meggylikőrrel és a tejszínhabbal. Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a nugátot. Miután kihűlt, tegyük bele a likőrt és a tejszínhabot. Szedjük le a csokilapokat a fóliáról, ragasszuk össze kettesével a gesztenyés krémmel. A tetejét is díszítsük a gesztenyekrémmel, és öntsük le a nugátszósszal.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése