1697.
HOZZÁVALÓK:
13 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 kávéskanál sütőpor,
1 teáskanál fahéj,
13 dkg reszelt sárgarépa,
10 dkg darált dió,
2 alma,
7 dkg porcukor,
4 dkg reszelt csokoládé,
2 egész tojás.
a habhoz:
2 tojásfehérje,
6 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük 2 percen keresztül a meghámozott almákat, majd törjük át őket egy szitán. Adjuk hozzá a porcukrot, a lereszelt sárgarépát, a csokoládét, a fahéjat, a tojássárgáját és a diót. Verjük kemény habbá a fehérjét a cukorral, és keverjük a péphez, majd a sütőporral elkevert lisztet is forgassuk bele. Vajjal kikent, lisztezett formában kb. 30 percig süssük 180 fokon. A sütés felénél verjük habbá a 2 tojásfehérjét a cukorral, és amikor a tortánk megsült, ezt óvatosan kenjük rá, majd 5-6 percig 150 fokon szárítsuk.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése