Ads 468x60px

Pages

Citrom souffle

1703.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
34 dkg cukor,
4 nagy v. 6 kis citrom,
6 dl tejföl,
2x1 g zselatinpor,
pirított mandula szeletek,
angelika csillagok,
cukrozott virágok,
citromszeletek.

ELKÉSZÍTÉS:
Béleljünk sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű edényt úgy, hogy 10 cm a perem fölé nyúljon. Keverjük össze a tojás sárgákat, cukrot, és a citromok levét. Verjük fel gőzön kb. 5 percig, vagy amíg sűrű nem lesz. Vegyük le a gőzről, és további 4-5 percig verjük, amíg fehér nem lesz. Keverjük a tejfölt. A zselatint a gőz fölött egy kis tálban keverjük el 1,2 dl forró vízzel. Ha nem olvad el, akkor lassú tűzön egy kicsit főzzük. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, majd kanalanként keverjük bele a citromos masszát. Keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert fehérjét. Tegyük a formába, és tegyük hidegre, amíg megkeményedik. Díszítsük fel, vágjuk le róla a papírt és tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése