1703.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
34 dkg cukor,
4 nagy v. 6 kis citrom,
6 dl tejföl,
2x1 g zselatinpor,
pirított mandula szeletek,
angelika csillagok,
cukrozott virágok,
citromszeletek.
ELKÉSZÍTÉS:
Béleljünk sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű
edényt úgy, hogy 10 cm a perem fölé nyúljon. Keverjük össze a tojás sárgákat,
cukrot, és a citromok levét. Verjük fel gőzön kb. 5 percig, vagy amíg sűrű nem
lesz. Vegyük le a gőzről, és további 4-5 percig verjük, amíg fehér nem lesz. Keverjük
a tejfölt. A zselatint a gőz fölött egy kis tálban keverjük el 1,2 dl forró
vízzel. Ha nem olvad el, akkor lassú tűzön egy kicsit főzzük. Várjuk meg, amíg
egy kicsit kihűl, majd kanalanként keverjük bele a citromos masszát. Keverjük
alaposan össze. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert fehérjét. Tegyük a
formába, és tegyük hidegre, amíg megkeményedik. Díszítsük fel, vágjuk le róla a
papírt és tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése