Ads 468x60px

Pages

Gríztorta

2221.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
15 dkg cukor,
5 dkg hámozott őrölt mandula,
10 dkg gríz,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
6 dkg sárgabaracklekvár,
4 dl tejszín,
5 cl Cointreau (vagy narancslikőr),
1 csomag vaníliáscukor,
a díszítéshez:
csokoládéreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukor egyharmadával, adjuk hozzá a fél citrom levét és lereszelt héját. A tojásfehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot, és keverjük bele a tojássárgájába. Végül keverjük bele a grízt és a mandulát is. Öntsük a piskótatésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába, és a tetejét simítsuk el. Előmelegített sütőben 185 fokon 30-40 perc alatt süssük szép arany barnára. Alaposan hűtsük ki, majd ezután vegyük ki a formából, és lapjában vágjuk félbe. A sárgabaracklekvárt forrósítsuk fel, kétharmad részével kenjük meg az egyik tortalapot. Borítsuk rá a másik lapot, a maradék lekvárral kenjük meg a torta tetejét. Ezután két órára tegyük hűtőszekrénybe. Verjük fel a tejszínt, keverjük bele a Cointreaut, és a vaníliáscukrot, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltve először a torta tetejét, majd az oldalát díszítsük. Végül szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Forró vízbe mártott késsel vágjuk fel, és tálalásig tegyük hideg helyre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése