Ads 468x60px

Pages

Diós kávészelet

2359.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
5 tojásfehérje,
3 tojássárgája,
17 dkg rétesliszt,
csipetnyi só,
a krémhez:
20 dkg vaj vagy margarin,
2 tojássárgája,
15 dkg darált dió,
3 evőkanál rum,
a kenéshez 2 dkg vaj,
kevés liszt.
a díszítéshez:
csokoládéforgács vagy tisztított dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a kávéban a cukrot. Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, majd apránként adjuk hozzá a kávés cukrot is. Ezután egyenként verjük bele a tojássárgákat, végül forgassuk bele a sóval elkevert lisztet. Közepes nagyságú tepsit kenjünk ki vajjal alaposan, kevés liszttel hintsük meg, majd a tésztát öntsük bele. Közepes lángon süssük meg, és még forrón borítsuk deszkára. A krémhez keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal és a cukorral, adjuk hozzá a rumot és a darált diót, majd az egészet együtt addig keverjük, amíg habos, egynemű masszát nem kapunk. Miután kihűlt, keresztben vágjuk ketté és kenjük meg a diókrémmel. A tetejét is kenjük be, és tetszés szerint díszítsük. Alaposan hűtsük le, és csak ezután vágjuk fel kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése