2359.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
5 tojásfehérje,
3 tojássárgája,
17 dkg rétesliszt,
csipetnyi só,
a krémhez:
20 dkg vaj vagy margarin,
2 tojássárgája,
15 dkg darált dió,
3 evőkanál rum,
a kenéshez 2 dkg vaj,
kevés liszt.
a díszítéshez:
csokoládéforgács vagy tisztított
dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a kávéban a cukrot.
Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, majd apránként adjuk hozzá a kávés
cukrot is. Ezután egyenként verjük bele a tojássárgákat, végül forgassuk bele a
sóval elkevert lisztet. Közepes nagyságú tepsit kenjünk ki vajjal alaposan,
kevés liszttel hintsük meg, majd a tésztát öntsük bele. Közepes lángon süssük
meg, és még forrón borítsuk deszkára. A krémhez keverjük habosra a
tojássárgákat a vajjal és a cukorral, adjuk hozzá a rumot és a darált diót, majd
az egészet együtt addig keverjük, amíg habos, egynemű masszát nem kapunk.
Miután kihűlt, keresztben vágjuk ketté és kenjük meg a diókrémmel. A tetejét is
kenjük be, és tetszés szerint díszítsük. Alaposan hűtsük le, és csak ezután
vágjuk fel kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése