2367.
HOZZÁVALÓK:
1 kész piskótatorta,
a krémhez:
2 tojás,
25 dkg porcukor,
4 kávéskanál kakaó,
4 kávéskanál neszkávé,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg vaj,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojást a porcukorral,
és állandó kevergetés közben tegyük fel főni. Amikor a cukor elolvadt, adjuk hozzá
a kakaót és a neszkávét. Miután egyet forrt, vegyük le a tűzről, szórjuk bele a
vaníliáscukrot, és addig kevergessük, míg langyosra hűl. Keverjük bele a vajat
meg a rumot, és hűtőszekrényben hűtsük le. Vágjuk a piskótát három lapra, töltsük
meg a krémmel, az oldalát és a tetejét is vonjuk be, és tegyük hideg helyre.
Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése