Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsmajonéz

2369.

HOZZÁVALÓK:
6 dkg vaj,
4 dkg szőlőcukor,
3 tojássárgája,
csipetnyi só,
1 dl tejszín,
2 evőkanál citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a szobahőmérsékletű vajat, Adjuk hozzá a szőlőcukrot, a tojássárgákat, a sót, és dolgozzuk a masszát simára. Utána vékony sugárban öntsük rá a tejszínt, és habverővel turmixoljuk, amíg homogén pép lesz belőle. Végül tegyük még hozzá a citromlevet, és előzőleg hűtőben érlelt gyümölcssalátával összekeverve fogyasszuk. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig, mert a tejszínből kiválik a vaj, és a majonéz megcsomósodik. Csak hűtőszekrényben tárolható. Felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni, és habverővel turmixoljuk sima péppé, de célszerűbb frissen fogyasztani, mivel így biztosan nem csomósodik meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése