2369.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg vaj,
4 dkg szőlőcukor,
3 tojássárgája,
csipetnyi só,
1 dl tejszín,
2 evőkanál citromlé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a
szobahőmérsékletű vajat, Adjuk hozzá a szőlőcukrot, a tojássárgákat, a sót, és
dolgozzuk a masszát simára. Utána vékony sugárban öntsük rá a tejszínt, és
habverővel turmixoljuk, amíg homogén pép lesz belőle. Végül tegyük még hozzá a
citromlevet, és előzőleg hűtőben érlelt gyümölcssalátával összekeverve
fogyasszuk. Vigyázzunk, hogy ne verjük sokáig, mert a tejszínből kiválik a vaj,
és a majonéz megcsomósodik. Csak hűtőszekrényben tárolható. Felhasználás előtt
hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni, és habverővel turmixoljuk sima péppé, de
célszerűbb frissen fogyasztani, mivel így biztosan nem csomósodik meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése