Ads 468x60px

Pages

Zacskós fánk (diabetikus)

2364.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 tojás,
4 dl joghurt,
2 evőkanál Natreen édesítőpor,
csipetnyi só,
a zacskó kikenéséhez:
2 evőkanál olaj,
a sütéshez:
bőven olaj,
a tetejére:
2-3 evőkanál Natreen édesítőpor,
a tálaláshoz:
diabetikus lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet az élesztővel, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Töltsük a masszát egy nagy, kiolajozott nejlonzacskóba, a csücskét gumizzuk össze úgy, hogy bőven legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra tegyük hűtőbe, ezalatt gyönyörűen megkel. Másnap szaggassunk belőle olajba mártott evőkanállal forró, bő olajba fánkokat.  Kb. 4 perc alatt süssük aranybarnára, azután papírtörülközőre szedve csöpögtessük le. Tálaláskor szórjuk meg édesítőporral, külön diabetikus lekvárt kínáljunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése