2364.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 tojás,
4 dl joghurt,
2 evőkanál Natreen édesítőpor,
csipetnyi só,
a zacskó kikenéséhez:
2 evőkanál olaj,
a sütéshez:
bőven olaj,
a tetejére:
2-3 evőkanál Natreen édesítőpor,
a tálaláshoz:
diabetikus lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet az
élesztővel, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Töltsük a masszát egy
nagy, kiolajozott nejlonzacskóba, a csücskét gumizzuk össze úgy, hogy bőven
legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra tegyük hűtőbe, ezalatt
gyönyörűen megkel. Másnap szaggassunk belőle olajba mártott evőkanállal forró,
bő olajba fánkokat. Kb. 4 perc alatt süssük
aranybarnára, azután papírtörülközőre szedve csöpögtessük le. Tálaláskor szórjuk
meg édesítőporral, külön diabetikus lekvárt kínáljunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése