2365.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál porcukor,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evőkanál rum,
1 teáskanál kakaópor,
kevés porcukor,
csipetnyi só,
a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínből vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
1/2 dl tej,
kevés gesztenyemassza.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze felváltva a
porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a
liszttel, kenjük fel sütőpapírral bélelt kis szögletes tepsire, és süssük meg vékony
lappá. Nedves konyharuhára kiborítva, húzzuk le róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingport 1 dl tejben keverjük simára, majd öntsük hozzá a megmaradt
tejet, és kevergetve forraljuk fel. Főzzük sűrűre, ezután keverjük hozzá a
gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport.
Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával béleljünk ki úgy, hogy hosszan lelógó
pereme is legyen. Ezután a piskótából vágjunk le egy akkora lapot, amellyel
kibéleljük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt. A kibélelt formába kenjünk
vékony réteg gesztenyés krémet. A megmaradt gesztenyemasszából formáljunk hosszú,
1 cm vastag rudakat, amelyeket helyezzünk a krémre, majd fedjük be a többi
krémmel. Erre tegyük a piskótalapot. Kissé nyomtassuk le, hajtsuk rá a fóliát,
és a hűtőszekrényben legalább 1 napig dermesszük. Tálalás előtti napon borítsuk
egy hosszú tálra, húzzuk le róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy
habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekké formált,
csokoládémasszába mártott gesztenyefigurákkal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése