Ads 468x60px

Pages

Gesztenyegerinc

2365.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál porcukor,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
1 evőkanál rum,
1 teáskanál kakaópor,
kevés porcukor,
csipetnyi só,
a tetejére:
5 dkg csokoládé,
2 dl tejszínből vert hab,
1 teáskanál zselatinpor,
1/2 dl tej,
kevés gesztenyemassza.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze felváltva a porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel, kenjük fel sütőpapírral bélelt kis szögletes tepsire, és süssük meg vékony lappá. Nedves konyharuhára kiborítva, húzzuk le róla a papírt, és hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport 1 dl tejben keverjük simára, majd öntsük hozzá a megmaradt tejet, és kevergetve forraljuk fel. Főzzük sűrűre, ezután keverjük hozzá a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb őzgerincformát folpack fóliával béleljünk ki úgy, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából vágjunk le egy akkora lapot, amellyel kibéleljük az őzgerincet, valamint egy lapot tető gyanánt. A kibélelt formába kenjünk vékony réteg gesztenyés krémet. A megmaradt gesztenyemasszából formáljunk hosszú, 1 cm vastag rudakat, amelyeket helyezzünk a krémre, majd fedjük be a többi krémmel. Erre tegyük a piskótalapot. Kissé nyomtassuk le, hajtsuk rá a fóliát, és a hűtőszekrényben legalább 1 napig dermesszük. Tálalás előtti napon borítsuk egy hosszú tálra, húzzuk le róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekké formált, csokoládémasszába mártott gesztenyefigurákkal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése