Ads 468x60px

Pages

Sajtos túrótorta

2366.

HOZZÁVALÓK:
1 vékony kerek piskótalap (2 tojásból),
20 dkg túró,
10 dkg krémsajt,
1 dl kefir,
2 dl tejszín,
25 dkg ízlés szerint választott befőtt,
8-10 dkg porcukor,
1 dl tej,
3 evőkanál zselatinpor,
1 citrom lereszelt héja,
2-3 evőkanál piskótamorzsa
 csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a tortakrémhez a túrót és keverjük össze a kefirrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is adjuk hozzá, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad benne. Szórjuk bele a citromhéjat és a sót, és tegyük félre. A gyümölcsöt szűrjük le, ha kell, magozzuk ki és daraboljuk fel. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk bele a túrós keverékbe. A piskótalapot tegyük egy kapcsos tortaformába. A tejet öntsük a zselatinra, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik. Miután langyosra hűlt, forgassuk a krémbe. A krémet öntsük a tortaformába, nyomkodjuk bele a gyümölcsdarabkákat, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtsük. Tálalás előtt csúsztassuk tortástálra a tortalappal együtt, és a tetejét díszítsük tetszés szerinti gyümölccsel vagy tejszínhabbal. Az oldalára hintsük kevés piskótamorzsát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése