2366.
HOZZÁVALÓK:
1 vékony kerek piskótalap (2
tojásból),
20 dkg túró,
10 dkg krémsajt,
1 dl kefir,
2 dl tejszín,
25 dkg ízlés szerint választott
befőtt,
8-10 dkg porcukor,
1 dl tej,
3 evőkanál zselatinpor,
1 citrom lereszelt héja,
2-3 evőkanál piskótamorzsa
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a tortakrémhez a túrót
és keverjük össze a kefirrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is adjuk
hozzá, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad benne. Szórjuk bele a
citromhéjat és a sót, és tegyük félre. A gyümölcsöt szűrjük le, ha kell, magozzuk
ki és daraboljuk fel. A tejszínből verjünk kemény habot, majd óvatosan forgassuk
bele a túrós keverékbe. A piskótalapot tegyük egy kapcsos tortaformába. A tejet
öntsük a zselatinra, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik. Miután
langyosra hűlt, forgassuk a krémbe. A krémet öntsük a tortaformába, nyomkodjuk bele
a gyümölcsdarabkákat, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtsük. Tálalás előtt csúsztassuk
tortástálra a tortalappal együtt, és a tetejét díszítsük tetszés szerinti
gyümölccsel vagy tejszínhabbal. Az oldalára hintsük kevés piskótamorzsát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése