Ads 468x60px

Pages

Svájci almatorta túróval

2358.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
a töltelékhez:
60 dkg alma,
1 citrom,
35 dkg túró,
6 tojás,
12 dkg porcukor,
2 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk linzertésztát a tészta hozzávalóiból, nyújtsuk ki, és nyomjuk egy lapos tortaformába. Sütőben félig süssük meg. A formát rakjuk ki almaszeletekkel. Verjük habbá a tojások fehérjét, adjuk hozzá a vaníliás porcukrot és a szitán áttört túrót, amelybe a tojások sárgáját alaposan beledolgoztuk. Ezzel a keverékkel töltsük ki a formát. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük készre. Cikkekre szeletelve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése