Ads 468x60px

Pages

Tejszínes pálinkás piskóta

2361.

HOZZÁVALÓK:
3 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
5 tojás,
1 csomag sütőpor,
4 evőkanál cseresznyepálinka,
csipetnyi só,
50 dkg kimagozott, friss vagy befőtt cseresznye,
a kenéshez:
2 dkg vaj és kevés liszt,
a tetejére:
1/2 dl cseresznyepálinka.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, a pálinkát, és végül a sót. Ezután csorgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Öntsük a masszát vajjal kikent és kilisztezett szögletes tepsibe. Szórjuk rá a lecsöpögtetett, kimagozott gyümölcsöt és mérsékelten meleg sütőbe téve, közepes lángon süssük meg. Hagyjuk a formában kihűlni. Tálalás előtt locsoljuk meg a cseresznyepálinkával. Kis kockákra vágva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése