2361.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
5 tojás,
1 csomag sütőpor,
4 evőkanál cseresznyepálinka,
csipetnyi só,
50 dkg kimagozott, friss vagy
befőtt cseresznye,
a kenéshez:
2 dkg vaj és kevés liszt,
a tetejére:
1/2 dl cseresznyepálinka.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat
a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt, a pálinkát, és végül a sót. Ezután csorgassuk
bele a sütőporral elkevert lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjékből
vert kemény habot is. Öntsük a masszát vajjal kikent és kilisztezett szögletes
tepsibe. Szórjuk rá a lecsöpögtetett, kimagozott gyümölcsöt és mérsékelten
meleg sütőbe téve, közepes lángon süssük meg. Hagyjuk a formában kihűlni.
Tálalás előtt locsoljuk meg a cseresznyepálinkával. Kis kockákra vágva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése