2363.
HOZZÁVALÓK:
1 l tejszín,
6 tojás,
3 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál zselatin,
1 evőkanál olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk össze 7 dl tejszínt a
tojásokkal, a cukorral és a vaníliáscukorral, és gőz fölött, habverővel
állandóan kevergetve főzzük krémmé. Hűtsük le, és még langyosan szűrjük bele a 1/2
dl hideg vízben feloldott, 1-2 percig forralt, langyosra hűtött zselatint, majd
miután teljesen kihűlt, de még nem dermedt meg, adjuk hozzá a maradék kemény
habbá vert tejszínt. Kenjük ki a formát olajjal vékonyan, adjuk hozzá a krémet,
mélyhűtőben fagyasszuk meg, és a formából tálra borítva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése