2360.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 púpozott evőkanál porcukor,
6 púpozott evőkanál liszt,
1 dl olaj,
1 evőkanál kakaópor,
csipetnyi só,
10 dkg főzőcsokoládé,
2 dkg vaj,
4 evőkanál tej,
a kenéshez:
2 dkg vaj,
kevés liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat a
cukorral fehéredésig, majd csipetnyi sóval ízesítve csöpögtessük bele az
olajat. Ezután felváltva adjuk hozzá a lisztet és a keményre vert
tojásfehérjét. Osszuk a masszát most két részre, az egyik felébe óvatosan forgassuk
bele a kakaóport. Kenjünk ki egy közepes nagyságú tepsit vajjal, kevés liszttel
hintsük meg, majd kanalanként váltogatva tegyük bele a tésztát hol a sárga
masszából, hol a kakaós masszából adagolva. Így teljesen szabálytalan
alakzatban lesz tarka a sütemény. Előmelegített, forró sütőbe tolva közepes
lángon süssük meg. Miután a tészta kihűlt, borítsuk deszkára, és vágjuk 4x4
centis kockákra. A kockákat oldalukra fordítva tegyük süteményestálra. A
csokoládét tördeljük össze, a tejjel olvasszuk fel, majd a vajat belekeverve locsoljuk
meg vele a süteménykockákat. Ha a csokoládé megdermedt a tetején, azonnal
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése