2514.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3-4 evőkanál tej,
a töltelékhez:
20 dkg cukor,
15 dkg főtt krumpli,
20 dkg darált mák.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk rétestészta keménységűre a
lisztet a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a tojással, a vaníliáscukorral, és
a tejjel, többször hajtogassuk, és nyújtsuk, végül osszuk 2 részre. Egyik részt
tepsibe téve, kenjük meg a mákos töltelékkel, majd fedjük be a másik résszel. A töltelék elkészítéséhez főzzük a cukrot,
kevés vízzel sűrű sziruppá, azután adjuk hozzá a főtt, passzírozott krumplit,
és a darált mákot adva, majd rövid ideig főzzük át. Sütés előtt a tésztát szurkáljuk
meg villával, és tojássárgájával egyenletesen kenjük be. Forró sütőben süssük szép
barnára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése