Ads 468x60px

Pages

Álompite

2514.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3-4 evőkanál tej,
a töltelékhez:
20 dkg cukor,
15 dkg főtt krumpli,
20 dkg darált mák.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk rétestészta keménységűre a lisztet a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a tojással, a vaníliáscukorral, és a tejjel, többször hajtogassuk, és nyújtsuk, végül osszuk 2 részre. Egyik részt tepsibe téve, kenjük meg a mákos töltelékkel, majd fedjük be a másik résszel.  A töltelék elkészítéséhez főzzük a cukrot, kevés vízzel sűrű sziruppá, azután adjuk hozzá a főtt, passzírozott krumplit, és a darált mákot adva, majd rövid ideig főzzük át. Sütés előtt a tésztát szurkáljuk meg villával, és tojássárgájával egyenletesen kenjük be. Forró sütőben süssük szép barnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése