2509.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg mazsola,
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál liszt,
2 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A felfújt készítését megelőző nap
mossuk meg a mazsolát, szedjük le a szárát, majd öntsük rá a tejet. Másnap a
tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, és adjuk
hozzá a lisztet meg a darált diót. Csipetnyi sóval fűszerezzük, és keverjük
bele a leszűrt, megduzzadt mazsolaszemeket. Végül óvatosan forgassuk bele a
tojásfehérjékből vert kemény habot is. Egy mély formát kenjünk ki vajjal, kevés
liszttel hintsük meg, és simítsuk bele a mazsolás masszát. Állítsunk a már
begyújtott sütőbe egy háromujjnyi vízzel telt akkora tepsit, amibe belefér a
felfújtmasszával töltött forma. Mikor a víz felmelegedett a tepsiben, tegyük be
a formát. A gőzben legalább 45-50 percig főzzük a mazsolafelfújtat. Tűpróbával
ellenőrizzük, hogy a közepe is átfőtt-e már. Még forrón borítsuk tálra és meleg
csokoládémártással kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése