Ads 468x60px

Pages

Mazsolafelfújt

2509.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg mazsola,
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál liszt,
2 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A felfújt készítését megelőző nap mossuk meg a mazsolát, szedjük le a szárát, majd öntsük rá a tejet. Másnap a tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, és adjuk hozzá a lisztet meg a darált diót. Csipetnyi sóval fűszerezzük, és keverjük bele a leszűrt, megduzzadt mazsolaszemeket. Végül óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjékből vert kemény habot is. Egy mély formát kenjünk ki vajjal, kevés liszttel hintsük meg, és simítsuk bele a mazsolás masszát. Állítsunk a már begyújtott sütőbe egy háromujjnyi vízzel telt akkora tepsit, amibe belefér a felfújtmasszával töltött forma. Mikor a víz felmelegedett a tepsiben, tegyük be a formát. A gőzben legalább 45-50 percig főzzük a mazsolafelfújtat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átfőtt-e már. Még forrón borítsuk tálra és meleg csokoládémártással kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése