2515.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
12 dkg zsír,
2 tojás,
25 dkg cukor,
1 citrom,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
1/2 kg szilvaíz,
15 dkg dió,
tejfölös tojás,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet deszkán a sütőporral,
majd gyúrjuk össze a zsírral, a tojásokkal, a cukorral, a citrom lereszelt
héjával, és a vaníliáscukorral. Esetleg a liszttől függően kevés tejet is
adhatunk hozzá, hogy könnyebben dolgozható legyen. A tészta nagyobbik felét helyezzük
el egy tepsiben egyenletesen, azután a szilvaíz és a durván tört dió
keverékével kenjük meg. A tészta másik felével takarjuk be. Tejfölös tojással
kenjük, és villával megszurkálva forró sütőben süssük szép barnára. Tálaláskor hintsük
meg vaníliás porcukorral, és szeleteljük háromszög alakúra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése