2518.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
25 dkg puha margarin,
50 dkg porcukor,
3 tojás,
3-4 kanál kakaó,
1-2 vaniliapor,
1 kis borospohár konyak,
1 csésze tört dióbél vagy
mandulabél,
1 csésze csokoládéreszelék.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a
tojássárgákkal és a margarinnal. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét majd
felváltva, és vigyázva keverjük bele a kakaót és a vaníliaport, majd a dió vagy
mandulabelet. A kekszet morzsoljuk apróra és locsoljuk meg a konyakkal. Mindent
keverjünk, és dolgozzunk össze alaposan. Formáljunk kis labdácskákat, hempergessük
meg a csokoládéreszelékben, és helyezzük egymás mellé őket egy olyan tálra,
melyet betehetünk a mélyhűtőbe. Takarjuk le fóliával, és 3-4 órára tegyük a
mélyhűtőbe. Utána vegyük ki, halmozzuk egymásra egy tálban, és a jégszekrényben
tároljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése