Ads 468x60px

Pages

Görög csokoládé mignon

2518.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg háztartási keksz,
25 dkg puha margarin,
50 dkg porcukor,
3 tojás,
3-4 kanál kakaó,
1-2 vaniliapor,
1 kis borospohár konyak,
1 csésze tört dióbél vagy mandulabél,
1 csésze csokoládéreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojássárgákkal és a margarinnal. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét majd felváltva, és vigyázva keverjük bele a kakaót és a vaníliaport, majd a dió vagy mandulabelet. A kekszet morzsoljuk apróra és locsoljuk meg a konyakkal. Mindent keverjünk, és dolgozzunk össze alaposan. Formáljunk kis labdácskákat, hempergessük meg a csokoládéreszelékben, és helyezzük egymás mellé őket egy olyan tálra, melyet betehetünk a mélyhűtőbe. Takarjuk le fóliával, és 3-4 órára tegyük a mélyhűtőbe. Utána vegyük ki, halmozzuk egymásra egy tálban, és a jégszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése