Ads 468x60px

Pages

Tejes krémfagylalt

2513.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
4 dl tej,
1,5 dl porcukor,
2-3 evőkanál méz,
1/4 teáskanál só,
4 dl tejszín,
1 evőkanál vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy közepes fémtálban verjük egybe a tojásokat, a tejet, a cukrot, a mézet és a sót. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a keverék elég meleg és sűrű lesz ahhoz, hogy a felszínéhez érintett hideg fémkanál hátlapján vékony réteget képezzen, vagyis 70 fokra melegítsük fel. Ezután hirtelen hűtsük le úgy, hogy a fémtálat jégbe vagy hideg vízbe állítjuk, miközben a keveréket folyamatosan tovább kevergetjük még legalább 4-5 percig. Fedjük le és hűtsük tovább (ne fagyasszuk) a hűtőben, legalább egy óra hosszat. Ezután keverjük a lehűlt sodóhoz a tejszínt és a vaníliát. Ezt a keveréket töltsük aztán a fagylaltgép előfagyasztott edényébe, és a fagylaltgépet addig működtessük a használati utasítás szerint, míg az egészből kellően kemény fagylalt nem lesz. Ezt tároljuk a mélyhűtőben a fogyasztásig. Fagylaltgép hiányában állítsuk hat rész darált jég és egy rész só keverékébe a fémedényben levő fagylaltkeveréket, és kézzel keverjük addig, míg meg nem szilárdul. Ezután tartsuk jég közé állítva hűtve a fogyasztásig.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése