Ads 468x60px

Pages

Sárgabarackpuding

2510.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg sárgabarack,
4 dl zsemlemorzsa,
2,5 dl tej,
4 tojás,
5 púpozott evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 evőkanál barackpálinka,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük az átszitált zsemlemorzsára a tejet, és fél órán keresztül pihentessük. Közben a sárgabarackot mossuk meg, csöpögtessük le, és kimagozva vágjuk negyedekre. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott, de már nem meleg vajat és az áztatott zsemlemorzsát. Ekkor sózzuk meg. Ezután a sárgabarackot adjuk a keverékbe, végül óvatosan forgassuk bele a keményre vert tojáshabot is. A pudingformát vajazzuk ki, kevés liszttel szórjuk meg, majd a masszát simítsuk bele. Állítsuk az edényt az előmelegített, forró sütőbe tett, vízzel teli tepsibe, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Közben készítsük el az öntetet: a sárgabaracklekvárt keverjük össze a pálinkával (és szükség szerint 1-2 evőkanál vízzel). A forrón tálra borított pudingot locsoljuk meg az ízesített lekvárral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése