2510.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg sárgabarack,
4 dl zsemlemorzsa,
2,5 dl tej,
4 tojás,
5 púpozott evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
3 evőkanál barackpálinka,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük az átszitált
zsemlemorzsára a tejet, és fél órán keresztül pihentessük. Közben a
sárgabarackot mossuk meg, csöpögtessük le, és kimagozva vágjuk negyedekre. A
tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott, de
már nem meleg vajat és az áztatott zsemlemorzsát. Ekkor sózzuk meg. Ezután a
sárgabarackot adjuk a keverékbe, végül óvatosan forgassuk bele a keményre vert
tojáshabot is. A pudingformát vajazzuk ki, kevés liszttel szórjuk meg, majd a
masszát simítsuk bele. Állítsuk az edényt az előmelegített, forró sütőbe tett,
vízzel teli tepsibe, és addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem
ragad. Közben készítsük el az öntetet: a sárgabaracklekvárt keverjük össze a
pálinkával (és szükség szerint 1-2 evőkanál vízzel). A forrón tálra borított
pudingot locsoljuk meg az ízesített lekvárral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése