2517.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
18 dkg liszt,
2 dkg sütőpor,
citromhéj.
a töltelékhez:
30 dkg áfonyalekvár,
a krémhez:
50 dkg túró,
50 dkg cukrozott tejszínhab,
5dkg vaníliás pudingpor (főzős),
4 dl tej,
az áfonyahabhoz:
13 dkg áfonya,
20 dkg cukrozott tejszínhab,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a piskótát a hagyományos
módon. Öntsük sütőpapírral bélelt lemezre 2 cm vastagságban, és süssük meg. Az
áttört túrót adjuk az elkészített pudinghoz. Miután kihűlt, keverjük össze a
tejszínhabbal. A kihűlt piskótalapot vékonyan kenjük meg áfonyadzsemmel, és terítsük
rá a túróhabot. Tegyük hűtőbe. Az áfonyát törjük át, adjuk hozzá a felvert
tejszínhabhoz. Szeleteljük fel a süteményt és díszítsük az áfonyás habbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése