2516.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
25 dkg liszt,
8 dkg cukor,
kevés citromhéj,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás,
a töltelékhez:
10 dkg dió,
14 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
kevés mazsola és tej,
2 tojás,
4 dkg liszt,
a mázhoz:
10 dkg cukor,
1 evőkanál forró víz.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a vaj, a liszt,
a cukor, a reszelt citromhéj, 1 tojás, és a sütőpor keverékéből, tegyük tepsibe,
és töltsük meg a következő töltelékkel: a diót, 10 dkg cukrot és vaníliás
cukrot, a mazsolát, a tejet elkeverve kenjük a tésztára, azon felül a tojások
keményre vert habját keverjük össze a maradék cukorral, a tojássárgájával, és a
liszt hozzáadásával készítsünk piskótatésztát. Adjuk egyenletesen a töltelékre,
közepes hő mellett süssük meg. Kihűlve fehér mázzal vonjuk be. Tetszés szerinti
darabokra vágjuk. Ezt gyorsan kavarjuk ki, adjunk hozzá 1-2 evőkanál olajat,
hogy szép fényes legyen, és gyorsan vonjuk be vele a süteményt. Ezt a mázat nem
kell főzni, nagyon finom, és elrontani sem lehet.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése