Ads 468x60px

Pages

Birsalma tearúd

2585.

HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
15 dkg birsalmasajt,
1 citrom,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fél óráig az egész tojásokat a vaníliáscukorral és a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat, az apróra vágott birsalmasajtot, a citrom lereszelt héját, és a liszttel elkevert sütőport. A tésztából formáljunk ujjnyi vastag rudakat, melyeket vajazott, lisztezett tepsibe téve, kés hegyével hosszában gyengén húzzunk végig. Metélt-vastag birsalmasajt szeletkét rakva mindegyikre, közepes tűznél süssük szép sárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése