Ads 468x60px

Pages

Boglyas Kata

2587.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
15 dkg cukor,
5 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
zsír,
porcukor,
a töltelékhez:
20 dkg dió,
5 evőkanál baracklekvár vagy málnalekvár,
10 dkg cukor,
1 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Üssük a liszt közepére a tojássárgáját, majd gyúrjunk kemény tésztát a margarinnal, a sütőporral, a cukorral, és a tejföllel, melyet osszunk kétfelé. Az egyik felét nyújtsuk ki, tegyük kizsírozott tepsibe, rakjuk rá a tölteléket: a tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük el alaposan a cukorral, a darált dióval, a lekvárral és a rummal. Öntsük a tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn reszeljük rá. Közepes tűzön süssük, miután kihűlt, vágjuk kockákra, és szórjuk meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése