2587.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
15 dkg cukor,
5 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
zsír,
porcukor,
a töltelékhez:
20 dkg dió,
5 evőkanál baracklekvár vagy
málnalekvár,
10 dkg cukor,
1 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Üssük a liszt közepére a
tojássárgáját, majd gyúrjunk kemény tésztát a margarinnal, a sütőporral, a cukorral,
és a tejföllel, melyet osszunk kétfelé. Az egyik felét nyújtsuk ki, tegyük kizsírozott
tepsibe, rakjuk rá a tölteléket: a tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük
el alaposan a cukorral, a darált dióval, a lekvárral és a rummal. Öntsük a
tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú
reszelőn reszeljük rá. Közepes tűzön süssük, miután kihűlt, vágjuk kockákra, és
szórjuk meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése