Ads 468x60px

Pages

Francia narancsos szelet

2584.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
17,5 dkg cukor,
1 narancs,
7,5 dkg liszt,
7,5 dkg étkezési keményítő,
1/2 teáskanál sütőpor,
a mandulás alaphoz:
7,5 dkg vaj,
5 dkg mandula,
a locsoláshoz:
2,5 dl narancslé,
1 citrom leve,
1 evőkanál cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. A narancsot forró vízben mossuk meg, a héját reszeljük le, majd a liszttel, a keményítővel és a sütőporral keverjük össze, és adjuk a tojásmasszához. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és a langyos vajjal keverjük a tésztához. A forma alját vajazzuk ki és béleljük ki egy pergamenpapírral, amit vajjal locsoljunk meg, és vágott mandulával hintsük be. A tésztát töltsük rá a mandulás alapra, és a tetejét simítsuk el. A süteményt 50 perc alatt süssük aranybarnára, majd 10 percig hagyjuk a sütőben. A narancslevet szitán szűrjük át, és a citromlével meg a cukorral összekeverve kissé melegítsük fel. A süteményt borítsuk tálra, a papírt húzzuk le róla. Egy hurkapálcával több helyen szúrjunk bele. A megmelegített narancslevet úgy öntsük rá, hogy a lyukakba befolyjon a lé, és a tészta beszívja. Tálaláskor porcukorral hintsük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése