Ads 468x60px

Pages

Stefánia parfé torta

2582.
Frank Júlia

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
20 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
a parféhoz:
4 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
a tetejére:
2 dl tejszín,
4 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál porcukor,
1/2 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukorral kemény habbá verjük a fehérjéket, majd a cukros sárgájával és a liszttel felváltva apránként összekeverjük. A tésztamasszát hat részre osztjuk, és egyenként, papírral bélelt tortaformában megsütjük, ily módon hat tortalapot kapunk. Hagyjuk kihűlni, eközben elkészítjük a parfét. A csokoládét megreszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük. A kihűlt lapokat megkenjük a csokoládés habbal, és torta formájúra összeillesztjük. A tetejéhez a tejszínt ugyancsak kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a szitált porcukorral és a rummal, majd rákenjük a legfelső tortalapra. Végül a kakaóport is rászitáljuk. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, és tortaként, cikkekre szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése