2582.
Frank Júlia
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
20 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
a parféhoz:
4 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
a tetejére:
2 dl tejszín,
4 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál porcukor,
1/2 dl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tojássárgákat a
cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukorral kemény habbá verjük a
fehérjéket, majd a cukros sárgájával és a liszttel felváltva apránként
összekeverjük. A tésztamasszát hat részre osztjuk, és egyenként, papírral
bélelt tortaformában megsütjük, ily módon hat tortalapot kapunk. Hagyjuk
kihűlni, eközben elkészítjük a parfét. A csokoládét megreszeljük, a tejszínt
kemény habbá verjük, majd összekeverjük. A kihűlt lapokat megkenjük a
csokoládés habbal, és torta formájúra összeillesztjük. A tetejéhez a tejszínt
ugyancsak kemény habbá verjük, óvatosan összekeverjük a szitált porcukorral és
a rummal, majd rákenjük a legfelső tortalapra. Végül a kakaóport is
rászitáljuk. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, és tortaként, cikkekre szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése