Ads 468x60px

Pages

Narancsos napocska

2591.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
2 tojássárgája,
15 dkg cukor,
1 narancs lereszelt héja,
2 evőkanál narancslikőr,
20 dkg vaj,
a díszítéshez:
4 evőkanál porcukor,
1 evőkanál mangó szirup,
4 narancs,
1 evőkanál cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Rakjuk tálba a lisztet, a tojássárgáját, az egész tojást, a cukrot, a narancshéjat és narancslikőrt, adjuk hozzá a forgácsokra vágott vajat, és az egészet gyúrjuk sima tésztává. A fóliába csomagolt tésztát 1 órán át hűtőszekrényben pihentessük. 180 fokra melegítsük fel a sütőt. A tésztát kilisztezett deszkán adagonként nyújtsuk ki és szúrjunk ki belőle "napocskákat". A lapokat rakjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre és 12 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A mázhoz a mangó sziruppal keverjük simára az átszitált porcukrot, majd töltsük kisebb műanyag zacskóba. A zacskó egyik sarkán vágjunk nagyon pici lyukat. A mázzal húzzunk nagyon vékony vonalakat a lapok tetejére. A négy narancsot forró vízzel öblítsük le, töröljük szárazra, és a héjából vágjunk vékony csíkokat. A cukorból 2 evőkanál vízzel főzzünk szirupot, tegyük bele a csíkokra vágott narancshéjat, és főzzük sűrűre. A cukrozott narancshéjat osszuk el a lapocskák tetején.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése