Ads 468x60px

Pages

Joghurttorta

2590.

HOZZÁVALÓK:
3 pohár natúr joghurt,
1 csomag zselatinpor,
1 csomag vaníliáscukor,
7 csapott evőkanál cukor,
3 dl habtejszín,
50 dkg apróra vágott, ízlés szerint választott gyümölcs vagy befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, szükség szerint magozzuk ki, és vágjuk egyenletes kockákra. Ha befőttből készül, szűrjük le, csöpögtessük le és daraboljuk fel. Verjük a tejszínt kemény habbá és tegyük félre.1 pohár joghurtot egy edényben közepes tűzön melegítsünk fel (nem szabad forralni), és keverjük el benne a zselatint. Amikor teljesen elolvadt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a többi joghurtot, majd cukorral és vaníliás cukorral ízesítsük. Ezután keverjük bele a gyümölcsdarabokat. Végül a tejszínhabot forgassuk bele óvatosan úgy, hogy össze ne törjük. Egy nagyobb tortaformát vagy egy lábast hideg vízzel öblítsünk ki (ha van időnk, előtte 2 órára betehetjük a hűtőszekrénybe), öntsük bele a tejszínes joghurtot. Hűtőben dermesszük, legalább 2 órán keresztül. Ezt követően vegyük ki a formából és tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése