2586.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
25 dkg cukor,
2 késhegynyi őrölt fahéj,
3 szegfűszeg,
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1/2 citrom leve,
málnalekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a vajat, a vaníliáscukrot,
az egész tojásokat, a cukrot, az őrölt fahéjat, a finomra tört szegfűszeget, a
lisztet, a sütőport és a fél citrom levét. A kinyújtott tészta 2/3 részét helyezzük
bele egy nagyobb tepsibe egyenletesen, és nyomkodjuk el. Málnalekvárral kenjük
meg, és a félretett 1/3 tésztából vágjunk félujjnyi széles vastag metélteket,
melyeket egy irányban, ferdén rakjunk a lekvárra. Forró sütőben süssük szép
barnára, és kihűlés után vágjuk négyzetes darabokra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése