Ads 468x60px

Pages

Áfonyás mákos

2592.
Papp Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
30 dkg cukor,
15 dkg mák,
12 tojásfehérje,
1/2 liter tejszín,
25 dkg főzés nélküli pudingpor,
40 dkg áfonyalekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A mákot a liszttel keverjük el szárazon, és fokozatosan adagoljuk hozzá a már felvert tojáshoz. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hab. A kész masszát osszuk három részre, és sütőpapírral bélelt tepsiben 210 fokon körülbelül 5 percig süssük. Miután kihűlt a tészta, könnyedén lehúzható róla a papír. A pudingot - ha lehet, gépi habverővel – verjük fel, így kapunk egy krémszerű masszát, amit kenjünk rá az első lapra. Tegyük rá a második lapot, ezt is kenjük be, ezúttal áfonyalekvárral, majd a harmadik lappal fedjük le. Körülbelül egy órán át, hagyjuk állni hűtőben, majd porcukorral szórjuk meg, és vágjuk hosszú szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése