Ads 468x60px

Pages

Különleges dióparfé

2581.
Frank Júlia

HOZZÁVALÓK:
4 dl tejszín,
10 dkg tisztított, darabos dió,
5 dkg darált dióbél,
4-5 evőkanál méz,
3 cl rum,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A mézet, a sót és a rumot összekeverjük. A darabos diót forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforralástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Mikrohullámú sütőben vagy teflonserpenyőben világosra pirítjuk, ezután hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, durvára törjük. (Legegyszerűbben úgy törhetjük össze, ha egy nejlonzacskóba beletesszük, és kalapáccsal ráütünk.) A tejszínből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a darált és a durva diót. Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítva, a mélyhűtőben kifagyasztjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése