2581.
Frank Júlia
HOZZÁVALÓK:
4 dl tejszín,
10 dkg tisztított, darabos dió,
5 dkg darált dióbél,
4-5 evőkanál méz,
3 cl rum,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A mézet, a sót és a rumot
összekeverjük. A darabos diót forrásban lévő vízbe tesszük, és az
újraforralástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Mikrohullámú sütőben
vagy teflonserpenyőben világosra pirítjuk, ezután hagyjuk kihűlni. Ha teljesen
kihűlt, durvára törjük. (Legegyszerűbben úgy törhetjük össze, ha egy
nejlonzacskóba beletesszük, és kalapáccsal ráütünk.) A tejszínből kemény habot
verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a mézes rumot, a darált és a durva diót.
Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítva, a mélyhűtőben
kifagyasztjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése