791.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 akácfavirág-fürt,
5 dkg vaj,
5 evőkanál méz,
2 tojás,
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a sütőport a liszttel, majd dolgozzuk össze a vajjal, a langyos mézzel, a száráról lecsipkedett akácvirágokkal, a tojásokkal, és a szegfűszeggel. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra, majd szúrjuk ki virág alakú szaggatóval. A maradék tésztát gyúrjuk össze, és ismét szúrjuk ki. Tegyük a virágokat sütőpapírral borított sütőlapra, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük világossárgára.
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 akácfavirág-fürt,
5 dkg vaj,
5 evőkanál méz,
2 tojás,
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a sütőport a liszttel, majd dolgozzuk össze a vajjal, a langyos mézzel, a száráról lecsipkedett akácvirágokkal, a tojásokkal, és a szegfűszeggel. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra, majd szúrjuk ki virág alakú szaggatóval. A maradék tésztát gyúrjuk össze, és ismét szúrjuk ki. Tegyük a virágokat sütőpapírral borított sütőlapra, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük világossárgára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése