Ads 468x60px

Pages

Villám kifli

788.
HOZZÁVALÓK:
1 kg finomliszt,
1 kávéskanál só,
8 dkg zsír,
8 dkg élesztő,
8 db kockacukor,
tej,
tojás,
köménymag.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a liszthez a sót, és morzsoljuk el a zsírral. Az élesztőt a kockacukrokkal futassuk fel langyos tejben, és öntsük a liszthez. Gyúrjuk a szükséges mennyiségű tejjel kalácstészta keménységűre, és dolgozzuk ki hólyagosra. Formáljunk belőle 8 cipót, melyeket nyújtsunk ki késfok vastagságú, kerek formákra. Kenjük meg langyos zsírral, és vágjuk egy éles késsel 8 cikkre. A cikkeket tekerjük fel, formázzuk kifli alakúra, kenjük meg tojással, és szórjunk rá pici sót és köménymagot. Tegyük kizsírozott tepsibe, és erős tűzön kezdve, majd a vége felé csökkentett lángon 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése