787.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
26 dkg vaj,
14 dkg burgonya,
2 evőkanál tejföl,
2 tojássárgája,
1 tojás,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk szét a kezünkkel a lisztet, a vajat és a szitán áttört, hideg burgonyát a megfelelő mennyiségű sóval. Ezután gyúrjuk össze a tejföllel és a 2 tojássárgájával, és formázzuk tégla alakúra. Pihentessük 2,5 órán keresztül hideg helyen. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát, a felvert egész tojással könnyedén megkenve kétszeresen hajtsuk össze, és pihentessük 1/4 órát. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, vagyis hatszor hajtogatjuk, és minden behajtás előtt megkenjük, és1/4-1/4 órát pihentetjük. A harmadik pihentetést követően nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, szaggassunk ki belőle pogácsákat, tegyük tepsibe, a tetejét kenjük meg tojással, és ha a tojás egészen megszáradt rajta, mérsékelt tűzön süssük pirosra.
45 dkg liszt,
26 dkg vaj,
14 dkg burgonya,
2 evőkanál tejföl,
2 tojássárgája,
1 tojás,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk szét a kezünkkel a lisztet, a vajat és a szitán áttört, hideg burgonyát a megfelelő mennyiségű sóval. Ezután gyúrjuk össze a tejföllel és a 2 tojássárgájával, és formázzuk tégla alakúra. Pihentessük 2,5 órán keresztül hideg helyen. Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát, a felvert egész tojással könnyedén megkenve kétszeresen hajtsuk össze, és pihentessük 1/4 órát. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, vagyis hatszor hajtogatjuk, és minden behajtás előtt megkenjük, és1/4-1/4 órát pihentetjük. A harmadik pihentetést követően nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, szaggassunk ki belőle pogácsákat, tegyük tepsibe, a tetejét kenjük meg tojással, és ha a tojás egészen megszáradt rajta, mérsékelt tűzön süssük pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése