800.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
13 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
1/2 kávéskanál őrölt fahéj,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
2 evőkanál rum,
6 tojás,
13 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg őrölt mogyoró,
a kenéshez:
5 evőkanál áfonyalekvár,
a krémhez:
5 dl habtejszín,
4 evőkanál áfonyalekvár,
2 csomag habfixáló,
a díszítéshez:
2,5 dl gyümölcstea,
cukor,
1 csomag tortazselé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük krémesre a vajat a porcukor felével, a fűszerekkel és a rummal, majd adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék porcukorral, és keverjük óvatosan a tésztához. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és az őrölt mogyorót, és dolgozzuk össze őket alaposan. Öntsük a tésztát a kivajazott, sütőpapírral bélelt, csillag alakú sütőformába, simítsuk el, majd az előmelegített sütőben süssük 180 fokon 35 percig. A díszítéshez készítsük el a zselét 1,5 dl teából egy kevés cukorral. Öntsük egy lapos tányérra és hagyjuk megdermedni. Dermedés után készítsünk belőle kis csillagokat. A közben elkészült tésztát óvatosan vegyük ki a sütőformából és hagyjuk kihűlni. Amennyiben nem volt csillag alakú sütőformánk, akkor a kör alakú formában sütött tésztát, a forma szélének segítségével a tésztát ebben az állapotában csillag alakúra formázhatjuk. A formázás során levágott piskótadarabokat törjük reszelékké. Vágjuk a tésztát vízszintesen ketté. Az alsó piskótalapra öntsük a megmaradt tea felét, kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a maradék teát a tészta másik felére. Verjük fel a krémhez a habtejszínt, a lekvárt és a habfixálót. Kenjük a krém felét az alsó piskótalapra, tegyük rá a másik lapot, és kenjük be a maradék krémmel. Szórjuk be a torta oldalát a reszelékkel.
a tésztához:
13 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
1/2 kávéskanál őrölt fahéj,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
2 evőkanál rum,
6 tojás,
13 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg őrölt mogyoró,
a kenéshez:
5 evőkanál áfonyalekvár,
a krémhez:
5 dl habtejszín,
4 evőkanál áfonyalekvár,
2 csomag habfixáló,
a díszítéshez:
2,5 dl gyümölcstea,
cukor,
1 csomag tortazselé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük krémesre a vajat a porcukor felével, a fűszerekkel és a rummal, majd adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék porcukorral, és keverjük óvatosan a tésztához. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és az őrölt mogyorót, és dolgozzuk össze őket alaposan. Öntsük a tésztát a kivajazott, sütőpapírral bélelt, csillag alakú sütőformába, simítsuk el, majd az előmelegített sütőben süssük 180 fokon 35 percig. A díszítéshez készítsük el a zselét 1,5 dl teából egy kevés cukorral. Öntsük egy lapos tányérra és hagyjuk megdermedni. Dermedés után készítsünk belőle kis csillagokat. A közben elkészült tésztát óvatosan vegyük ki a sütőformából és hagyjuk kihűlni. Amennyiben nem volt csillag alakú sütőformánk, akkor a kör alakú formában sütött tésztát, a forma szélének segítségével a tésztát ebben az állapotában csillag alakúra formázhatjuk. A formázás során levágott piskótadarabokat törjük reszelékké. Vágjuk a tésztát vízszintesen ketté. Az alsó piskótalapra öntsük a megmaradt tea felét, kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a maradék teát a tészta másik felére. Verjük fel a krémhez a habtejszínt, a lekvárt és a habfixálót. Kenjük a krém felét az alsó piskótalapra, tegyük rá a másik lapot, és kenjük be a maradék krémmel. Szórjuk be a torta oldalát a reszelékkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése