806.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg rétesliszt,
2 dl tejföl,
1 tojás,
15 dkg zsír,
3 evőkanál liszt,
1 dl étolaj,
csipetnyi só,
maroknyi zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojással és a sóval. Pihentessük 1/4 órát, majd sodorjuk ki. Olvasszuk fel a zsírt, és keverjük össze a liszttel. Kenjük meg vele a kisodort tésztát. Tekerjük fel szorosan, mint a kalácsot. Pihentessük 1 órát, majd osszuk 6 részre. Nyújtsuk ki, és kenjük meg olajjal. A töltelék alá szórjunk zsemlemorzsát. Töltelékként gyümölcstől, a kapros túróig sok mindent felhasználhatunk.
30 dkg rétesliszt,
2 dl tejföl,
1 tojás,
15 dkg zsír,
3 evőkanál liszt,
1 dl étolaj,
csipetnyi só,
maroknyi zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojással és a sóval. Pihentessük 1/4 órát, majd sodorjuk ki. Olvasszuk fel a zsírt, és keverjük össze a liszttel. Kenjük meg vele a kisodort tésztát. Tekerjük fel szorosan, mint a kalácsot. Pihentessük 1 órát, majd osszuk 6 részre. Nyújtsuk ki, és kenjük meg olajjal. A töltelék alá szórjunk zsemlemorzsát. Töltelékként gyümölcstől, a kapros túróig sok mindent felhasználhatunk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése