797.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
a töltelékhez:
25 dkg dió,
25 dkg cukor,
2 tojásfehérje,
1 citrom reszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a cukrozott tejben az élesztőt. Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, és dolgozzuk össze alaposan a felfuttatott élesztővel, és a tojássárgákkal. Osszuk 4 cipóra, és hagyjuk 1 óráig állni.
Forrázzuk le egy kicsit a diót, keverjük hozzá a cukrot, a citromhéjat, és a tojásfehérjék keményre felvert habját. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, kenjük rá 1-1 lapra a töltelék negyed részét, sodorjuk fel, daraboljuk ujjnyi szélesre, és rakjuk szellősen, zsírozott sütőlapra. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
a tésztához:
5 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
1 dl tej,
25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
a töltelékhez:
25 dkg dió,
25 dkg cukor,
2 tojásfehérje,
1 citrom reszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel a cukrozott tejben az élesztőt. Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, és dolgozzuk össze alaposan a felfuttatott élesztővel, és a tojássárgákkal. Osszuk 4 cipóra, és hagyjuk 1 óráig állni.
Forrázzuk le egy kicsit a diót, keverjük hozzá a cukrot, a citromhéjat, és a tojásfehérjék keményre felvert habját. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, kenjük rá 1-1 lapra a töltelék negyed részét, sodorjuk fel, daraboljuk ujjnyi szélesre, és rakjuk szellősen, zsírozott sütőlapra. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése