Ads 468x60px

Pages

Mézes torta

796.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojás,
5 dkg zsír,
3 evőkanál méz,
4 evőkanál tej,
20 dkg cukor,
60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
30 dkg cukor,
25 dkg margarin,
7,5 dl tej,
4 evőkanál búzadara,
5 cl kaszinórum,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük fel a tojást, a zsírt, a megolvasztott mézet, és a cukrot a tejben. Keverjük hozzá a szódabikarbónával elegyített lisztet, és dolgozzuk ki alaposan. Osszuk 4 cipóra, pihentessük 1/2 órát hideg helyen, nyújtsuk ki, és kikent sütőlapon, előmelegített sütőben közepes tűzön süssük.
Főzzük a búzadarát sűrűre a tejben. Keverjük habosra a margarint a cukorral. Ízesítsük a rummal, és a vaníliáscukorral, és apránként dolgozzuk hozzá a kihűlt tejbegrízt. Töltsük meg a lapokat, és a tetejét kenjük meg csokoládémázzal. Tegyük hűtőszekrénybe, és csak másnap szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése