Ads 468x60px

Pages

Angol lepény

814.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg margarin,
30 dkg cukor,
6 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag szalalkáli,
30 dkg liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 narancsaroma,
a krémhez:
20 dkg vaj,
15 dkg cukor,
4 evőkanál liszt,
4 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a margarint a cukorral, és adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliáscukrot, és a szalalkálival elkevert lisztet. Osszuk 3 részre, az egyik marad úgy, ahogy van, a másikba keverjük bele a kakaót, a harmadikba pedig a narancsaromát. Kizsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük ki a lapokat külön-külön.
Habarjuk el a tejet a liszttel, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Keverjük ki a vajat habosra a cukorral, és apránként adjuk hozzá a kihűlt krémet. Töltsük meg a lapokat a krémmel, és a tetejét vonjuk be csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése