793.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
15 dkg zsír,
2 tojás,
1 citrom lereszelt héja,
1/2 csomag vaníliáscukor,
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
tej,
a töltelékhez:
12 dkg őrölt, pörkölt mogyoró,
12 dkg porcukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
2 tojás,
2 evőkanál rumban áztatott mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a cukrot, a zsírral, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliáscukorral, a liszttel elkevert sütőporral, és annyi tejjel, hogy a tészta lágyan nyújtható legyen. Tegyük a tészta nagyobb felét a tepsi aljára, és kenjük meg a töltelékkel. A töltelék elkészítéséhez keverjük el a mogyorót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokkal, és a rumban áztatott mazsolával. A töltelékre helyezzük rá, az egyenletesen kinyújtott maradék tésztát, kenjük meg tojással, szórjuk meg egy kevés mozsárban tört mogyoróval, és villával megszurkálva, lassú tűzön süssük. Még melegen hintsük meg vaníliás porcukorral.
25 dkg cukor,
15 dkg zsír,
2 tojás,
1 citrom lereszelt héja,
1/2 csomag vaníliáscukor,
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
tej,
a töltelékhez:
12 dkg őrölt, pörkölt mogyoró,
12 dkg porcukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
2 tojás,
2 evőkanál rumban áztatott mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a cukrot, a zsírral, a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliáscukorral, a liszttel elkevert sütőporral, és annyi tejjel, hogy a tészta lágyan nyújtható legyen. Tegyük a tészta nagyobb felét a tepsi aljára, és kenjük meg a töltelékkel. A töltelék elkészítéséhez keverjük el a mogyorót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokkal, és a rumban áztatott mazsolával. A töltelékre helyezzük rá, az egyenletesen kinyújtott maradék tésztát, kenjük meg tojással, szórjuk meg egy kevés mozsárban tört mogyoróval, és villával megszurkálva, lassú tűzön süssük. Még melegen hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése