801.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
szalalkáli,
a krémhez:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
a grillázshoz:
2 pohár vágott dió,
5 evőkanál cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral. Keverjük ki a tojássárgákat a maradék cukorral, és adjuk hozzá a habot, a kevés szalalkálival elkevert lisztet, és a diót. Öntsük kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg.
Főzzünk gőz fölött a tojásokból a porcukorral állandó kavargatás mellett sűrű krémet. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajat és a vaníliáscukrot, és keverjük ki habosra. Kenjük meg vele a tésztát.
Pörköljük meg a diót, pirítsuk a cukrot világossárgára, és keverjük össze őket. Kenjük vizezett fémtálcára. Kihűlés után törjük össze és szórjuk a krém tetejére.
a tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál darált dió,
szalalkáli,
a krémhez:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
a grillázshoz:
2 pohár vágott dió,
5 evőkanál cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral. Keverjük ki a tojássárgákat a maradék cukorral, és adjuk hozzá a habot, a kevés szalalkálival elkevert lisztet, és a diót. Öntsük kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg.
Főzzünk gőz fölött a tojásokból a porcukorral állandó kavargatás mellett sűrű krémet. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajat és a vaníliáscukrot, és keverjük ki habosra. Kenjük meg vele a tésztát.
Pörköljük meg a diót, pirítsuk a cukrot világossárgára, és keverjük össze őket. Kenjük vizezett fémtálcára. Kihűlés után törjük össze és szórjuk a krém tetejére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése