Ads 468x60px

Pages

Aszalt szilvás almatorta

2222.

HOZZÁVALÓK:
1 vaníliarúd,
15 dkg porcukor,
4 alma,
30 dkg vajastészta,
2 tojás,
3 csomag vaníliáscukor,
10 dkg őrölt mandula,
1 dl tejszín,
8 magozott aszalt szilva.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk ketté hosszában a vaníliarudat, és forraljuk fel egy liter vízben 10 dkg porcukorral. A meghámozott, kimagozott almákat vágjuk négyfelé, tegyük a szirupba, és főzzük 5 percig. Az almákat vegyük ki, csöpögtessük le, és vágjuk negyedekre. Béleljünk ki egy kerek tortaformát sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. A tojásokat keverjük habosra a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel, majd öntsük a tésztára. Rakjuk meg az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét, és meleg sütőben süssük készre. A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk grillrácsra, és vegyük le róla a papírt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése