2222.
HOZZÁVALÓK:
1 vaníliarúd,
15 dkg porcukor,
4 alma,
30 dkg vajastészta,
2 tojás,
3 csomag vaníliáscukor,
10 dkg őrölt mandula,
1 dl tejszín,
8 magozott aszalt szilva.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk ketté hosszában a
vaníliarudat, és forraljuk fel egy liter vízben 10 dkg porcukorral. A
meghámozott, kimagozott almákat vágjuk négyfelé, tegyük a szirupba, és főzzük 5
percig. Az almákat vegyük ki, csöpögtessük le, és vágjuk negyedekre. Béleljünk
ki egy kerek tortaformát sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. A tojásokat keverjük
habosra a maradék cukorral, a vaníliáscukorral, a mandulával és a tejszínnel,
majd öntsük a tésztára. Rakjuk meg az almákkal és a szilvákkal a torta tetejét,
és meleg sütőben süssük készre. A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk grillrácsra,
és vegyük le róla a papírt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése