2227.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg méz,
3 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
késhegynyi őrölt fahéj,
kevés őrölt szegfűszeg,
5 dkg darált, pörkölt mogyoró,
1 szelet csokoládé,
1 citrom,
20 dkg barna liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a mézet a
tojások sárgájával, és a vaníliáscukorral, majd keverjük bele a fahéjat, igen
kevés tört szegfűszeget, a darált, pörkölt mogyorót, a lereszelt csokoládét, a
citrom levét, a barna lisztet, és a sütőport. Tegyük kivajazott tepsibe, a tetejére
szórjunk hámozott és hosszúra vágott mandulát. Közepes tűznél lassan süssük.
Kihűlés után szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése