Ads 468x60px

Pages

Sajtos parajtorta

2223.

HOZZÁVALÓK:
1 kg paraj,
1 teáskanál só,
10 dkg puha vaj,
4 tojássárgája,
25 dkg tehéntúró,
1,2 dl tejszín,
15 dkg liszt,
3 evőkanál búzadara,
1/2 teáskanál só,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
a forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa,
a mártáshoz:
1 nagyobb savanyú alma,
10 dkg gomba,
1 evőkanál borecet,
2 teáskanál cukor,
2 evőkanál reszelt torma,
csipetnyi só,
fehér bors,
1,2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A spenótot tisztítsuk meg, csíkozzuk fel, és egy pohár vizet aláöntve pároljuk 3 percig. Tegyük szitára és csepegtessük le. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A vajat keverjük habosra a tojássárgákkal. Keverjük össze a túrót, a tejszínt, a lisztet, a búzadarát, a sót és a szerecsendiót. A két keveréket vegyítsük el. A lecsepegtetett spenótot keverjük el a tésztamasszával, és öntsük bele egy 26 centis, kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába, majd szépen egyengessük el benne. A zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtot szórjuk rá a töltelékre. Sütő alsó részén süssük 40-50 percig. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával. A mártáshoz a hámozott, reszelt almát, a finomra vágott gombát keverjük el a borecettel, cukorral, sóval, borssal és a tormával. Verjünk a tejszínből kemény habot, és adjuk hozzá a szószhoz. A még forró tortához kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése