Ads 468x60px

Pages

Mandulás barackfelfújt

2231.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg sárgabaracklekvár,
18 dkg cukor,
10 dkg tisztított, héj nélküli mandula,
2 egész tojás + 5 tojásfehérje,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a sárgabaracklekvárt, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Mind a 7 tojásfehérjét verjük kőkemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a lekváros keveréket. Kenjünk ki egy lapos tűzálló tálat a vajjal, és kúp alakban tornyozzuk fel rajta a habos keveréket. Szurkáljuk bele a mandulaszemeket és az előmelegített, forró sütőbe téve azonnal vegyük lejjebb a lángot. Inkább szárítsuk, mint süssük. Azonnal kínáljuk, mert nagyon hamar összeesik.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése