2224.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
4 tojás sárgája,
4 dkg élesztő,
8 dkg margarin,
8 dkg cukor,
5 dl langyos tej,
a töltelékhez:
28 dkg vaníliáscukor,
20 dkg margarin,
a tetejére:
4 dl tej,
10 dkg cukor,
a kenéshez: 2 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt 1 dl
langyos tejben, a cukorral, és a liszttel. A hozzávalókból gyúrjunk puha
rétestésztát, melyet pihentessünk 3/4 órán át langyos helyen. A tésztát osszuk kétfelé.
Utána nyújtsuk vékony téglalapformára, kenjük meg a puha, cukros margarinnal. Tekerjük
fel, mint a bejglit szoktuk, majd vágjunk belőle 3 cm széles karikákat. Egy
lábost kenjünk ki fagyos zsírral, ezekbe állítsuk bele a csigákat egymáshoz nem
túl közel. Kenjük meg tojással, és még 1/2 órát kelesszük. Lassú tűznél süssük.
Amikor a teteje piros, locsoljuk meg a cukros, tejjel, és még 10 percig, egész
kicsi lángon, tartsuk a sütőben. A tálaláshoz borítsuk ki. Később fordítsuk vissza
a "tortát", hogy a szép teteje legyen felül.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése