Ads 468x60px

Pages

Ferdinándi tészta

2224.

HOZZÁVALÓK:
80 dkg liszt,
4 tojás sárgája,
4 dkg élesztő,
8 dkg margarin,
8 dkg cukor,
5 dl langyos tej,
a töltelékhez:
28 dkg vaníliáscukor,
20 dkg margarin,
a tetejére:
4 dl tej,
10 dkg cukor,
a kenéshez: 2 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, a cukorral, és a liszttel. A hozzávalókból gyúrjunk puha rétestésztát, melyet pihentessünk 3/4 órán át langyos helyen. A tésztát osszuk kétfelé. Utána nyújtsuk vékony téglalapformára, kenjük meg a puha, cukros margarinnal. Tekerjük fel, mint a bejglit szoktuk, majd vágjunk belőle 3 cm széles karikákat. Egy lábost kenjünk ki fagyos zsírral, ezekbe állítsuk bele a csigákat egymáshoz nem túl közel. Kenjük meg tojással, és még 1/2 órát kelesszük. Lassú tűznél süssük. Amikor a teteje piros, locsoljuk meg a cukros, tejjel, és még 10 percig, egész kicsi lángon, tartsuk a sütőben. A tálaláshoz borítsuk ki. Később fordítsuk vissza a "tortát", hogy a szép teteje legyen felül.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése