2225.
HOZZÁVALÓK:
17 dkg mogyoró,
17 dkg porcukor,
1 szelet csokoládé,
1 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
tejföl,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a mogyorót, a
porcukrot, a lereszelt csokoládét, a tojásfehérjét, a vaníliáscukrot és a
citrom lereszelt héját egy-két kis kanál tejföl segítségével, és formáljunk
belőle kis golyókat. Hempergessük meg cukorban, a közepén fészekalakban nyomjuk
be. A visszamaradt tojássárgáját keverjük habosra porcukorral, és a kis
fészekbe töltve tegyük a tésztát langyos sütőbe száradni. A tojáshab töltelék
helyett barack- vagy meggylekvárt is használhatunk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése