2229.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
2 citrom lereszelt sárga héja és
kicsavart leve,
8 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg rétesliszt,
3 szem őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
1 teáskanál sütőpor,
2 dkg vaj a tepsihez és kevés
liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat
fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a
szegfűszeget és a sót. Csorgassuk bele az olvasztott, de már hideg vajat, és a
sütőporral elkevert liszttel alaposan keverjük ki, végül forgassuk bele a
tojásfehérjék kemény habját. Öntsük a tésztát kikent és belisztezett, közepes
nagyságú tepsibe, majd közepes hőfokú sütőben tűpróbáig süssük. Még melegen borítsuk
deszkára, és miután kihűlt, vágjuk téglalap alakú szeletekre. Hűtőszekrényben
tároljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése