Ads 468x60px

Pages

Citromszelet

2229.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
20 dkg porcukor,
2 citrom lereszelt sárga héja és kicsavart leve,
8 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg rétesliszt,
3 szem őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só,
1 teáskanál sütőpor,
2 dkg vaj a tepsihez és kevés liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat fehéredésig a porcukorral, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget és a sót. Csorgassuk bele az olvasztott, de már hideg vajat, és a sütőporral elkevert liszttel alaposan keverjük ki, végül forgassuk bele a tojásfehérjék kemény habját. Öntsük a tésztát kikent és belisztezett, közepes nagyságú tepsibe, majd közepes hőfokú sütőben tűpróbáig süssük. Még melegen borítsuk deszkára, és miután kihűlt, vágjuk téglalap alakú szeletekre. Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése